Слънчев бойлер PS 150/200/240/300 LUX

Не е наличен
3017

1.520,00 лв

Марка:
Слънчеви бойлери под налягане За разлика от термосифонните (отворени) системи, при слънчеви бойлери за топла вода под налягане Nippon не се изисква водосъдържателят да е разположен на по-високо място от смесителните батерии. Налягането в бойлера е същото като това във водопроводната мрежа,...

Слънчеви бойлери под налягане

За разлика от термосифонните (отворени) системи, при слънчеви бойлери за топла вода под налягане Nippon не се изисква водосъдържателят да е разположен на по-високо място от смесителните батерии. Налягането в бойлера е същото като това във водопроводната мрежа, поради което циркулацията на топла вода се извършва безпроблемно. Това позволява всяка слънчева система от този тип да се монтира на произволно място, съобразено със слънчевото греене през деня. Друго основно предимство на слънчеви колектори под налягане Nippon е използването на вакуумни „Heat pipe” тръби. За разлика от термосифонните системи, в случай на счупване на вакуумна тръба при слънчевите колектори под налягане, същите продължават да функционират пълноценно с минимална загуба в ефективността. При тези модели соларните колектори и слънчевите бойлери са свързани в едно цяло.

Водосъдържател

Водосъдържателят или така нареченият бойлер на слънчевите колектори за топла вода е изработен от неръждаема стомана. За максимална топлоизолация водосъдържателят е покрит с 50 милиметра полиуретанова пяна, притежаваща изключителни параметри и гарантираща ефективно съхранение на топлата вода за дълго време. Различните модели слънчеви бойлери варират с вместимост от 150 до 500 литра.

Вакуумни тръби - естетичен дизайн и висока ефективност

Тръбите тип „Heat pipe” при слънчеви колектори Nippon представляват две концентрично разположени стъклени тръби и вакуум между тях. Повърхността на вътрешната тръба е покрита с поглъщащ светлината слой, позволяващ максимална абсорбция на слънчевите лъчи, минимално отдаване и висок коефициент на полезно действие. В центъра на Heat pipe е разположена куха медна тръбичка, съдържаща флуид, който започва да завира при 40 градуса. Когато водата заври, се създава пара, която издига топлината нагоре по тръбата, след което при достигане върха на тръбата топлината се пренася към водата във водосъдържателя. Този метод за топлообмен работи и при зимни условия, тъй като започва при много ниска температура на завиране на водата, а вакуумните тръби могат да поддържат положителна температура на всички участващи в процеса елементи. Тръбите на слънчевите колектори за топла вода имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм.

Метална конструкция

Конструкцията при слънчевите колектори за топла вода е направена от галванизирана стомана с дебелина 1,2 мм, която е прахово боядисана и е пригодена за монтаж върху равен покрив, като осигурява наклон на тръбите от 45 градуса. При правилно сглобяване осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. Изключително лесна за сглобяване и инсталиране. Покритието гарантира устойчивост в сурови климатични условия и дълъг експлоатационен живот.

Нагревател

В комплекта е включен и електрически нагревател 1500 W с вградена термозащита, в случай че е необходимо дозагряване на водата в слънчевия бойлер.

Компютърно управление

За постигане на максимален комфорт и удобство към комплекта на соларни системи Nippon е включено и компютърно управление, което позволява пълен контрол над вашата слънчева система. Чрез него можете да следите и регулирате нивото и температурата на водата. Благодарение на компютърното управление, разполагате с възможността за включване и изключване на допълнителния нагревател в различни часови диапазони или при понижаване температурата на водата под определена стойност. По този начин можете да осигурите топла вода по всяко време, независимо от атмосферните условия.

Слънчев колектор Nippon PS 150 LUXСлънчев колектор Nippon PS 200 LUXСлънчев колектор Nippon PS 240 LUXСлънчев колектор Nippon PS 300 LUX
Основни
Тип соларна системаПод налягане (затворена)Под налягане (затворена)Под налягане (затворена)Под налягане (затворена)
СтойкаАлуминийАлуминийНеръждаема стоманаНеръждаема стомана
Изолация на водосъдържателя55 мм полиуретанова пяна55 мм полиуретанова пяна55 мм полиуретанова пяна55 мм полиуретанова пяна
Водосъдържател
ТипНеръждаема стоманаНеръждаема стоманаНеръждаема стоманаНеръждаема стомана
Обем на бойлера150 литра200 литра240 литра300 литра
Запазва температурата на водата до72 часа72 часа72 часа72 часа
Предпазен клапан7 бара7 бара7 бара7 бара
Абсорбираща повърхностAl-N/AlAl-N/AlAl-N/AlAl-N/Al
Магнезиев анод против твърда водаДаДаДаДа
Вакумни тръби
Брой вакуумни тръби15 броя20 броя24 броя30 броя
Технология / материал вакуумни тръбиБоросиликатно стъкло 3.3 , Heat pipeБоросиликатно стъкло 3.3 , Heat pipeБоросиликатно стъкло 3.3 , Heat pipeБоросиликатно стъкло 3.3 , Heat pipe
Размер вакуумни тръби1800 x 58 мм1800 x 58 мм1800 x 58 мм1800 x 58 мм
Екстри
Електрически нагревател1.5 kW (опционално)1.5 kW (опционално)1.5 kW (опционално)1.5 kW (опционално)
Компютърно управлениеОпционалноОпционалноОпционалноОпционално
'

И още