Климатик с изкуствен интелект TOYOTOMI ERAI Mistery White CTN/CTG-W

Не е наличен
1330

1.699,00 лв

Марка:

TOYOTOMI ERAI са първите климатици с изкуствен интелект. Климатик ErAI непрекъснато събира информация чрез микрочип и се справя ефективно и гъвкаво с разликите в температурата на околната среда, размера на помещението и топлинното натоварване, като ви предлага абсолютен комфорт и максимална икономия на енергия.

Интелигентната серия климатици TOYOTOMI ERAI

Климатикът е изработен по най-модерна технологияИнтелигентният климатик TOYOTOMI ErAI разработва чрез AI (изкуствен интелект) система за управление, която ефективно и гъвкаво се справя с разликите в температурата на околната среда, размера на помещението и топлинното натоварване.

Настройва работата на климатика според промените в околната среда, нуждите и навиците на потребителя, като постига висока ефективност, икономия на енергия и максимален комфорт в пространството.

Специално проектиран Micro Chip, непрекъснато и валидно събира масивни данни и адаптира работата на климатика към сложната и променлива среда, постигайки максимален комфорт в пространството и максимална икономия на енергия.

Интелигентното пестене на енергия може да спести до 176 kW електроенергия и да намали въглеродните емисии с 48 kg годишно.

Климатикът е изработен по най-модерна технология:

AI "ИЗКУСТВЕЕН ИНТЕЛЕКТ"AI „ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ“

Чрез изкуствен интелект климатикът адаптира работата си според промените в околната среда, нуждите и навиците на потребителя, постигайки висока ефективност, икономия на енергия и максимален комфорт в пространството.


ЕЛЕКТРИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛ НА ВЪНШНОТО ТЯЛОЕЛЕКТРИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛ НА ВЪНШНОТО ТЯЛО

За защита срещу екстремно ниски температури и гладка работа дори при -25°C.


РЕЖИМ ЗА ИЗСУШАВАНЕSMART DRY – Независима интелигентна функция за изсушаване на въздуха:

Традиционният начин на изсушаване чрез климатика изсушава пространството и създава усещане за дискомфорт след известно време на използване. С новата независима функция SMART DRY вие регулирате желаното ниво на влажност и се наслаждавате на въздух без сухота при правилното ниво на влажност, като същевременно спестявате енергия.


ALL DCALL DC

Инверторен компресор и инверторни вътрешен и външен вентилатор – за по-функционален контрол, за по-голяма ефективност и по-ниска консумация на енергия, за по-бързо постигане на необходимите параметри, за равномерно разпределение и дифузия на въздуха, за по-ниски нива на шум на вътрешното както и външното тяло.


ИНТЕЛИГЕНТНО РАЗМРАЗЯВАНЕИНТЕЛИГЕНТНО РАЗМРАЗЯВАНЕ

С функцията за интелигентно размразяване, климатикът ErAI пристъпва към размразяване само когато наистина се нуждае от това, което води до намаляване на консумацията на енергия и по-комфортна температура в помещението.


AUTO LED - ИНТЕЛИГЕНТНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТAUTO LED – ИНТЕЛИГЕНТНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ

Вграденият сензор за фото-чувствителност автоматично долавя промените в околната светлина около модула и регулира яркостта на дисплея на вътрешното тяло, за да се насладите на безгрижен и спокоен сън!


Функции за почистване

Първият климатик с изкуствен интелект TOYOTOMI ERAI

 • UV стерилизация на въздуха: Елиминира вредните микроорганизми като вируси, микроби, бактерии, гъбички, плесени и др. и създава чиста атмосфера в помещението, оставяйки усещане за свежест и здравословна среда на живот.
 • IONIZER PLASMA: Активира положителни и отрицателни йони чрез освобождаване на протоплазма за стерилизиране и дезинфекция на пространството, неутрализирайки бактериите и неприятните миризми.
 • Режим на автоматично почистване: Вентилаторът на вътрешното тяло продължава да работи няколко минути след като уредът се изключи, за да изсуши питата и да премахне праха, мухъла и бактериите.
 • Функция за стерилизация при 55°C: Функцията за стерилизация осигурява отстраняване на мръсотия, прах и влага от вътрешното тяло. Предотвратява образуването на мухъл и се бори с микроби и бактерии, както и с неприятните миризми. Чистото вътрешно тяло означава здравословна атмосфера, по-добра ефективност и икономия на енергия. Самопочистването се извършва по следния начин:

1) Първоначално климатика работи в режим охлаждане (Cooling) на високо ниво и в топлообменника се образуват скреж

2) След това вентилаторът се включва, за отстраняване на конденза

3) Накрая, функцията отопление (Heating) се активира при 55°C, за да се постигне стерилизация на вътрешното тяло

 • Blue Fins: Специалната конструкция на Blue Fins във вътрешното и външното тяло, осигурява допълнителна антикорозионна защита на климатика.

Функции за филтриране

Първият климатик с изкуствен интелект TOYOTOMI ERAI

 • UVC стерилизация на въздуха: Научно доказано е, че UV светлината има точното количество енергия, което й позволява да разруши молекулярната структура на микроорганизмите. Микроорганизми като вируси, микроби, бактерии, гъбички, плесени и др., подложени на ултравиолетово лъчение се неутрализират и тяхното ядро се унищожава
 • Предварителен филтър с висока плътност: Задържа дори и най-малките прахови частици, осигурявайки свеж въздух в помещението. С възможност за лесно почистване!
 • HEPA филтър (13) 3PLUS: Ефективно се бори с мухъл, бактерии, акари и неприятни миризми.
 • Фотокаталитичен филтър: Срещу бактерии и неприятни миризми.

Внимание: Средният живот на горните хигиенни филтри е 2 години. Хигиенните филтри не трябва да се почистват с вода. Те трябва да се извадят от климатика и да се почистят на открито или с прахосмукачка. Препоръчва се почистване на хигиенните филтри на всеки 1 месец. Колкото по-често се почистват филтрите, толкова по-ефективно става тяхното действие. Предварителният филтър с висока плътност може да се почиства със сапун или течен препарат. Трябва да е изсъхнал напълно, за да се върне на оригиналното му място. Препоръчително е да ги почиствате на всеки 15 дни за по-здравословна среда на живот и по-добра производителност на климатика.


Функции за икономия

Първият климатик с изкуствен интелект TOYOTOMI ERAI

 • ВСИЧКИ DC ИНВЕРТОР: Инверторен компресор и инверторни вътрешен и външен вентилатор – за по-функционален контрол, за по-голяма ефективност и по-ниска консумация на енергия, за по-бързо постигане на необходимите параметри, за равномерно разпределение и дифузия на въздуха, за по-ниски нива на шум на вътрешното както и външното тяло.
 • AI: Чрез изкуствен интелект интелигентният климатик TOYOTOMI ErAI адаптира работата си според промените в околната среда, нуждите и навиците на потребителя, постигайки висока ефективност, икономия на енергия и максимален комфорт в пространството.
 • Функция за контролирано намаляване на мощността „P“: Климатикът интелигентно намалява мощността си с 25% или дори 50%, за да се справи с евентуално нестабилно захранване и да спести максимално енергия.
 • Функция 8°C при отопление: В случай, че някой отсъства дълго време от дома през зимата и за предотвратяване на замръзване, функцията осигурява ниска консумация и постоянна температура от 8°C в помещението.
 • Екологичнен хладилен агент R32: TOYOTOMI, верен на директивата ECO Design за екологични и енергоспестяващи норми, използва хладиен агент R32 във всички серии домашни климатици. Той е напълно екологичен, лесно се рециклира и постига по-високи нива на ефективност, като същевременно допринася за по-дълъг живот на продукта.
 • Режим за пестене на енергия: Климатикът автоматично настройва температурата въз основа на фабричните настройки, за да постигне максимално възможно спестяване на енергия.
 • Функция за управление на картата на вратата: Възможност за свързване с датчик за врата или прозорец. Идеална работа за хотелски решения.
 • Функция на хотелска централизирана система: Със специален опционален контролер е възможно да регулирате желания температурен диапазон за още по-големи икономии на енергия. Идеална работа за хотелски решения.

Комфортни функции

Първият климатик с изкуствен интелект TOYOTOMI ERAI

 • I SENSE функция: Има 2 температурни сензора в климатика. Единият се намира във вътрешното тяло и задава температурата по подразбиране, а другият се намира в дистанционното управление и предлага възможност за алтернативно регулиране на температурата. Стайната температура се различава в зависимост от височината, така че като изберете функцията smart I Feel, избраната от вас температура ще се поддържа въз основа на позицията на дистанционното управление, т.е. вашата собствена позиция, а не въз основа на температурата около вътрешното тяло.
 • Wi-Fi функция (предварително инсталирана): Използвайте технологията, за да създадете идеалните условия във вашето помещение от разстояние !!! Изберете по всяко време и отвсякъде желания режим на работа и включете климатика си лесно през мобилния си телефон или таблет !!!!
 • Функция за интелигентно загряване “SP”: С функцията за интелигентно загряване климатикът започва да работи при режим отопление с кратко закъснение от 1 – 5 минути, за да загрее първоначално топлообменника. Това предотвратява навлизането на студен въздух при стартиране на работа на климатика и така не се създават условия на дискомфорт на ползвателя.
 • Функция за интелигентно размразяване: Традиционният режим на размразяване работи на базата на фабрично настроен времеви период. С функцията за интелигентно размразяване, климатикът пристъпва към размразяване само когато наистина се нуждае от това, което води до намаляване на консумацията на енергия и по-комфортна температура на закрито. Отделно, функцията за размразяване може да се активира ръчно, дори когато климатикът не се нуждае от нея.
 • Функция SMOOTH START: За допълнителна защита на първоначалната консумация на ел. енергия у дома, напр. когато има много климатици в едно домакинство. Когато конвенционален климатик започва да работи, се изисква голям ток за стартиране. Ако има много климатици, това може да доведе до върхова консумация на ел. енергия у дома. С функцията Smooth Start климатикът се активира при ниски нива на мощност, което води до допълнителна защита на ел. мрежата в къщи.
 • TURBO режим: Климатикът работи на висока мощност при стартиране на TURBO режим и по този начин постига много бързо охлаждане или отопление на помещението.
 • AUTO LED Smart Sensitivity: Вграденият сензор за фоточувствителност автоматично следи за промените в околната светлина около модула и регулира яркостта на дисплея на вътрешното тяло, за да се насладите на безгрижен и спокоен сън!
 • Режим AUTORESTART: В случай на прекъсване на захранването, режимът на работа се запаметява от климатика, преди да настъпи прекъсване на захранването. При възстановяване на захранването, климатикът започва да работи автоматично в същия режим преди прекъсването.
 • РЕЖИМ ИЗСУШАВАНЕ: Изберете тази функция, за да намалите нивото на влажност в помещението
 • Функцията Заключване на дистанционното управление: Като заключите клавиатурата на дистанционното управление на климатика, вие си гарантирате, че режима на работа няма да бъде слувайно променен от деца или домашни любимци.
 • Режим LIGHT / LIGHT OUT: Изберете за показване или скриване на функционалните светлини на вътрешното тяло
 • Система за самодиагностика: Микрокомпютъра на климатика следи за неизправности в системата.
 • Автоматично хоризонтално движение на клапите: Регулирайте желаната посока на въздуха (нагоре/надолу) чрез дистанционното управление
 • Автоматично вертикално движение на клапите: Регулирайте желаната посока на въздуха (надясно/ляво) чрез дистанционното управление
 • “SLEEP” Комфортен режим на заспиване: Настройте вашия климатик в режим SLEEP за комфорт по време на сън.
 • Функция на таймера “TIMER”: Задайте времето, в което искате климатикът да стартира или спре автоматично чрез бутона TIMER
 • Запомняне на желаната позиция на клапите: При конвенционалните климатици, след изключване, последната позиция на клапата не може да бъде запомнена. При рестарт позицията на клапата се регулира според фабричните настройки. Климатиците TOYOTOMI ErAI имат памет за позицията на клапите и поддържат идеалната позиция, която клиента си е избрал, дори при рестартиране на климатика
 • Възможност за свързване чрез кабелно управление
 • Тих режим: Изберете функцията Quiet чрез дистанционното управление, за безшумна работа
 • Функция за гласов контрол: Управлявайте климатика си само с гласа си! Говорете с него и той ще отговори на вашите заповеди чрез Гласови асистенти!
 • Технически параметри:

  ERAI MYSTERY WHITECTN/CTG-228WCTN/CTG-235WCTN/CTG-256WCTN/CTG-271W
  ERAI MIDNIGHT BLUECTN/CTG-228BRMCTN/CTG-235BRMCTN/CTG-256BRMCTN/CTG-271BRM
  Охл./отопл. мощност
  (*)ОхлажданеМощностBtu/h9212119761808424225
  kW2.703.515.307.10
  Диапазон на работаBtu/h2.730 – 12.9663.071 – 15.0132.900 – 214966.142 – 26614
  kW0,80- 3,800,90 – 4,400,85 – 6,301,80 – 7,80
  (*)ОтоплениеМощностBtu/h10236130001825424908
  kW3.003.815.357.30
  Диапазон на работаBtu/h3.071 – 14.5013.071 – 16.0363.583 – 23.8845.118 – 32.073
  kW0,90 – 4,250,90 – 4,701,05 – 7,001,50 – 9,40
  Сезонна ефективност
  Охлаждане (Pdesignc)SEER8.57.27.37.0
  Енергиен класA+++A++A++A++
  Отопление (Pdesignc)SCOP (умерен климат)4.64.14.24.3
  Енергиен клас (умерен климат)A++A+A+A+
  SCOP (топъл климат)5.75.25.75.5
  Енергиен клас (топъл климат)A+++A+++A+++A+++
  Електрическа консумация
  Захранване/ ЧестотаPh-V-Hz1-220~240V-501-220~240V-501-220~240V-501-220~240V-50
  Охлаждане (Pdesignc)Годишна консумация на токkWh/a111170254355
  Отопление (Pdesignc)Годишна консумация на ток (умерен климат)kWh/a822109313801823
  Годишна консумация на ток (топъл климат)kWh/a71286210561451
  Технически характеристики
  ИзсушаванеL/h0.801.401.902.40
  Дебит (вътрешно тяло)(Turbo/Hi/Mi/Low)m3/h610/570/540/470/440/420/390680/620/560/490/450/420/3901000/850/760/650/580/520/4501000/850/760/580/520/450/400
  Звукова мощност (Вътр.тяло) (Hi)dB(A)58/56/53/50/45/42/4160/55/53/50/47/44/4260/55/53/50/47/42/3965/59/56/55/53/51/48
  Звуково налягане (Вътр.тяло)(SH/Hi/Mhi/M/Mlo/Lo/SLo)dB(A)38/37/34/31/26/23/2241/38/36/33/30/27/2545/42/40/37/34/29/2648/44/41/40/38/36/33
  Звукова мощност (външно тяло) (Hi)dB(A)61636570
  Звуково налягане (външно.тяло)(Turbo/Hi/Mi/Lo)dB(A)50525659
  Размери и тегло
  Вътрешно тялоРазмери (Ш*В*Д)mm837×293×200837×293×200993×311×222993×311×222
  Размери на опаковката (Ш*В*Д)mm909×276×366909×276×3661067×386×3011067×386×301
  Тегло нетоKg9,5/11,59,5/11,512,5/1513/15,5
  Външно тялоРазмери (Ш*В*Д)mm732×555×330732×555×330802×555×350958×660×402
  Размери на опаковката (Ш*В*Д)mm791×590×373791×590×373869×594×3951029×715×453
  Тегло нето/брутоKg25/27,525,5/2831,5/3445/49,5
  Тръбни връзки
  Тръбни връзкиТечностmm(inch)6.35 (1/4“)6.35 (1/4“)6.35 (1/4“)6.35 (1/4“)
  Газmm(inch)9,53 (3/8“)9,53 (3/8“)12.7 (1/2“)15.88 (5/8“)
  Максимална дължинаm15152525
  Максимална височинаm10101010
  ИнверторДАДАДАДА
  Характеристики
  РежимиОхлаждане(ºC)-15~50-15~50-15~50-15~50
  Отопление(ºC)-25~30-25~30-25~30-25~30
  ФреонR32R32R32R32
  Количество фреон0.530.570.851.4
  ПГЗ0.357750.384750.573750.945
  ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТДАДАДАДА
  UV ВЪЗДУШЕН СТЕРИЛИЗАТОРДАДАДАДА
  ЙОНИЗИРАЩА ПЛАЗМАДАДАДАДА
  Wi-FiИНСТАЛИРАНИНСТАЛИРАНИНСТАЛИРАНИНСТАЛИРАН
  ПГЗ0.357750.384750.573750.945
  ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТYESYESYESYES
  UV ВЪЗДУШЕН СТЕРИЛИЗАТОРYESYESYESYES
  ЙОНИЗИРАЩА ПЛАЗМАYESYESYESYES
  Wi-Fi (опция)PRE-INSTALLEDPRE-INSTALLEDPRE-INSTALLEDPRE-INSTALLED
  Филтри1х HEPA 3 PLUS с тройно действие HEPA/сребърни йони/стерилизиращ1х HEPA 3 PLUS с тройно действие HEPA/сребърни йони/стерилизиращ1х HEPA 3 PLUS с тройно действие HEPA/сребърни йони/стерилизиращ1х HEPA 3 PLUS с тройно действие HEPA/сребърни йони/стерилизиращ
  Допълнителни характеристикиГласово управление | Режим против замръзване | Функция самопочистване | Допълнително подгряване на компресора | Сини ламели | Функция I sense | Функция интелигентно подгряване | Функция интелигентно разскрежаване | Функция плавен старт | Функция Турбо | Функция авто рестарт | Функция изсушаване | Функция заключване | Автoматично хоризонтално и вертикално движение на жалузите | Тиха функция | Функция Сън | Функция таймер | Запаметяване на желаната позиция на ламелите | Свързване към централизирано управление | Функция меню за хотел (опция) | Функция управление чрез карта за врата (опция) | Система за почистване

И още