Viessmann Промо пакет плоски колектори Vitosol 200-FM

В наличност
5221

4.129,00 лв

Марка:

+

Промо пакетът включва:

 • Плосък селективен колектор Vitosol 100-FM SV1F 2,3 m²
 • Присъединителен сет;
 • Свързващи тръби;
 • Сет с потопяеми гилзи;
 • Клемни връзки с обезвъздушител;
 • Разширителен съд Solar , 25 л, 10 bar;
 • Помпена група с управление Vitosolic 100;

Vitosol 100-FM - високоефективен плосък колектор със специално абсорбиращо покритие ThermProtect® за защита от прегряване

Мощният плосък селективен колектор Vitosol 100-FM е идеалното допълнение за всяка отоплителна инсталация. С абсорбираща площ от 2,3 m² колекторите пасват на всяко индивидуално изискване. Средногодишно слънчевите колектори произвеждат до 60 процента от енергията необходима за подгряване на топла вода, а могат да се използват и за подпомагане на отоплението.

В комбинация с кондензен котел благодарение на слънчевата енергия може да се спести дори до една трета от необходимата годишна енергия за отопление и топла вода.

 • Край на прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина
 • По-висока ефективност за подпомагане на отоплението и подгряването на битова гореща вода
 • Надеждна и сигурна инсталация, благодарение на специално покритие на абсорбера ThermProtect® за защита от прегряване
 • Възможно е хоризонтално или вертикално разположение на колекторите
 • С универсално приложение за монтаж на скатни и водоравни покриви, както и за монтаж на фасади


hermProtect® предотвратява прегряване

Интелигентното покритие на абсорбера предпазва колекторите от прегряване. Патентованата от Viessmann технология ThermProtect изключва поемането на енергия при достигане на определена температура, когато соларният бойлер е напълно загрят. При температури по-високи от точката на изключване се променя кристалната структура на абсорберното покритие, многократно се повишава топлинното излъчване и се намалява мощността на колекторите. Така максималната температура на колекторите e значително по-ниска и се предотвратява образуването на пара в инсталацията. С понижаването на температурата на колекторите кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние. След което отново повече от 95 процента от слънчевата енергия се абсорбират и преобразуват в топлина.

Трайна плътност и добра изолация

Непрекъснатата извита алуминиева рамка и безшевното захващане на стъклото гарантират трайна плътност и висока стабилност на колекторите. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. Високоефективната топлоизолация намалява топлинните загуби осбено през преходните сезони и зимата.

Лесен монтаж

Колекторите се монтират изключително лесно. Вградените изводи на тръбите за подаване и връщане позволяват опростен и сигурен монтаж на големи колекторни полета посредством гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. До 12 слънчеви колектора могат лесно и бързо да се свържат в едно колекторно поле. Плоските колектори са универсални по отношение на монтажа, подходящи за монтаж върху скатни покриви, вграждане в покрива или за свободно стоящ монатж например върху плоски водоравни пкриви. Опростените системи за монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.