Водно подово отопление

Какво представлява подовото отопление?

Подовото отопление представлява оптималното решение за комфорт и икономия на енергия. В действителност това води до доближаване до перфектния температурен профил между пода и тавана.

Все още няма радиатори, които да работят чисто, без да събират прах и да не заемат абсолютно никакво пространство в жилището ни. С подовото отопление всички тези стени, които са заети с радиатори могат да бъдат използвани за други неща или просто, за да се чувствате по-просторно. Подовото отопление е изключително ефективен начин за отопление на стаята, офиса, дори и банята, и дава много по-приятна топлина от радиатори, печки или традиционните камини на твърдо гориво, които излъчват топлината винаги от едно място, в което винаги е по-топло. При подовото отопление, се отоплява цялата площ с много по-равномерна температура.

Търсите ли по ефективно и сравнително икономично отопление за дома си?

Студените крака през студените зимни дни са най-неприятния дискомфорт. Ще ви представим няколко решения, с които да се обедите колко удобно и икономично е подовото отопление. Основните разновидности на подовото отопление са електрическо и водно подово отопление. Ние от Енергийни системи Сандански ще Ви представим водното подово отопление.

Водните системи основно използват топла вода от централно отопление или в по-новите варианти термопомпи, и различни видове котли. Водата циркулира в пластмасови тръби, които са положени в пода, преди да се инсталира крайната подова настилка. Подовото отопление от този вид води до намаляване на разходите за загряване на водата, тъй като е необходима много по-ниска температура. При стандартните радиатори (около 65-85°C) за да достигнат оптималния си ефект (максимално топлоотдаване), за разлика от водното подово отопление, на което е необходима температура от 23°C до 32°C. При тази температура на циркулиращата вода се постига максимален комфорт, оптимален COP- коефициент, трансформация и най- ниски цени.


Къде можем да инсталираме водно подово отопление?

Доста често подовото отопление се използва в стаи на ниво – приземен етаж, но в действителност, може да бъде инсталирано във всеки тип строителство и на всеки етаж. Водното подово най-лесно се инсталира там, където е възможно да се вдигне нивото на пода или където тепърва се изгражда нов под, така че отговарят на новите разрешителни стандарти.

Как можем да инсталираме водното подово отопление?

Подовото отопление не се нуждае от подръжка! За да бъде икономически и енергийно ефективно вашето подово отопление, домът ви трябва да бъде добре топлоизолиран (както се отнася за всички системи за отопление и охлаждане), за да се предотврати загубата на топлина, и да се гарантира, че топлината е насочена нагоре, задължително трябва да имате предвидено място за изолация под тези системи. Ефективността ще бъде още по-голяма, ако имате възможност за изолация на всички стени и тавани. Уверете се, че при водната подова инсталация имате място за контролна кутия (колекторна кутия), която ще се намира в килер или шкаф под мивката, подобна инсталация, като при радиатори. До всяка стая има тръбен път, който служи за отвеждане на топлата вода, също така има индивидуален клапан, но всички тези елементи могат да бъдат заложени на едно място, заедно с контрола и термостата. Повечето пластмасови водопроводни тръби, монтирани в днешните системи са непрекъснато свързани, така че няма опасност от изтичане на вода, тъй като не съществуват връзки, системата не се нуждае от поддръжка.

Какви подови настлики можете да изберете, ако сте решили да инсталирате подово отопление?

При по-дебели плочки, ще отнеме малко повече време да се загреят, но с изолацията на пода ще намалите значително загубите.

Подовото отопление може да се използва с почти всички видове подови настилки, дори и килими, при условие, че килимът и подложката имат термична устойчивост НЕ повече от 2.5 тога. Статистиките сочат, че за по-голямата част от килимите и мокетите, термичното съпротивление е не повече от 1 тог.

Тъй като камъка, теракота и керамиката стават все по-модерни, във все повече семейства започна да се изгражда подово отопление. Времето за затопляне зависи от дебелината на настилката и материала. В случая с дебели каменни плочи, ще отнеме повече време за да се достигне оптималната температура, но след като се загрее, няма да има никаква разлика в ефективността, качеството и комфорта между дебели и по-тънки настилки.

Подовото отопление може да се използва и с висококачествени балатуми и ламинати. Въпреки това, не всички ламинати и балатуми са подходящи за подово отопление, така че е препоръчително да се посъветвате с доставчика на подово отопление или монтажника, преди да започнете.СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС И НИЕ ЩЕ ИЗЧИСЛИМ ИНСТАЛАЦИЯТА, КОЯТО Е НУЖНА ЗА ВАШИЯТ ДОМ! НЕОБХОДИМИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ ВКЛЮЧВАТ:

  • ЖЕЛАНА ТЕМПЕРАТУРА
  • ВИСОЧИНА НА ТАВАНА
  • ПОТЕНЦИАЛНА ЗАГУБА НА ТОПЛИНА
  • ВИДА НА ПОДОВАТА НАСТИЛКА

Може да ни пишете в официалната ни Facebook страница като натиснете тук.

А може и да се свържете с нас на номер: 0876 996 926 - Н. Василев.